Accueil > Convocatorias > FCONGD denuncie greus violacions dels drets humans a Hondures i convoca a (...)

Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament
Barcelona, 28 de setembre de 2009

FCONGD denuncie greus violacions dels drets humans a Hondures i convoca a l’acte públic d’Erasto Reyes, portaveu del Frente Nacional de Resistencia, el divendres 2 d’octubre, a les 19 hores, a la Casa Elizalde de Barcelona [29/09/09]

mercredi 30 septembre 2009, par Redacción

La Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament -FCONGD- se solidaritza amb el poble hondureny, dóna suport al Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado d’Hondures, i convoca a l’acte públic d’Erasto Reyes, destacat sindicalista i portaveu del Frente Nacional de Resistencia, convidat per l’Assemblea Catalana de Solidaritat amb el Poble Hondureny, el proper divendres 2 d’octubre, a les 19 hores, a la Casa Elizalde de Barcelona.

"Davant les greus violacions dels drets humans a Hondures, generalitzades després de la tornada del president democràticament elegit Manuel Zelaya, la FCONGD manifesta la seva solidaritat amb el poble hondureny i demana que cessin els atacs a les organitzacions socials hondurenyes.

La Federació dóna suport al Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe de Estado, de Hondures, un portaveu del qual serà a Barcelona aquesta setmana.

A la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament hi ha 14 ONG que treballen amb Hondures, i moltes altres estan en contacte permanent amb coordinadores i plataformes socials centreamericanes.

Aquestes ONGD han seguit amb preocupació, durant aquests tres mesos que ja dura el cop d’estat, els esforços de les organitzacions hondurenyes amb què treballen per impedir la “normalització” de la situació, davant la incapacitat de la comunitat internacional per facilitar una sortida negociada.

En un context de forta desigualtat i pobresa, les ONGD han vist, a més, com, des del cop, s’han suspès totes les ajudes internacionals i molts programes de cooperació internacional. A aquesta situació d’incertesa s’afegeix ara el temor de molts i moltes cooperants per la seva seguretat.

Ja abans que Zelaya tornés al país, les organitzacions de drets humans hondurenyes i observadors internacionals havien reportat greus violacions dels drets humans durant aquests tres mesos.

Les ONGD som coneixedores que aquesta situació s’ha agreujat els últims dies, després de la forta repressió dels seguidors de Zelaya el 22 de setembre i del decret del toc de queda.

A banda de l’existència de morts i ferits i de les detencions massives, s’han generalitzat el tall de subministraments i de carreteres, així com de control dels mitjans de comunicació, mantenint aïllada i incomunicada bona part de la població del país, en un context de clara persecució dels dirigents socials.

La FCONGD vol fer una crida a la població catalana, històricament solidària amb Centreamèrica, perquè ens acompanyi en les següents demandes als nostres governs :

- Que exigeixin que cessi la repressió contra l’oposició i les violacions dels drets humans a Hondures.

- Que actuïn amb urgència perquè es restitueixi l’ordre constitucional i al president Zelaya, i per a la recuperació del diàleg social amb l’acompanyament internacional.

- Que es reconegui el Frente Nacional de Resistencia contra el Golpe com a representant de la societat civil hondurenya.

La Federació dóna suport i convoca a l’acte públic d’Erasto Reyes, destacat sindicalista i portaveu del Frente Nacional de Resistencia, convidat per l’Assemblea Catalana de Solidaritat amb el Poble Hondureny, el proper divendres 2 d’octubre, a les 19 hores, a la Casa Elizalde ".

(29 de setiembre de 2009)