Accueil > Global > El Parlament de Catalunya va acceptar a tràmit la Iniciativa Popular per fer (...)

El Parlament de Catalunya va acceptar a tràmit la Iniciativa Popular per fer un Referèndum sobre la Independència

samedi 12 juin 2010, par Redacción

La Mesa del Parlament de Catalunya va acceptar a tràmit el dimarts 8 de juny la Iniciativa Popular perquè la Generalitat convoqui un Referèndum Oficial sobre la Independència. Ha estat una decisió de transcendència històrica, doncs, per primera vegada, s’obre la porta a l’exercici del dret a l’autodeterminació per part del Parlament de Catalunya. D’aquí a unes setmanes podrem començar la recollida de signatures (en necessitem unes 220.000) perquè el Ple del Parlament voti formalment la convocatòria del Referèndum sobre la Independència. Com més signatures aconseguim, més força tindrà la IP i més possibilitats tindrem que sigui votada favorablement !. Llavors, i sigui quina sigui la posició del Govern espanyol, exigirem la convocatòria del referèndum sobre la independència. Ara hem d’aconseguir el màxim nombre de fedataris/voluntaris per tal d’organitzar la recollida de signatures més important de la història de Catalunya. Si us plau, reenvieu aquest correu electrònic i animeu als vostres contactes, amics i familiars a apuntar-se com a voluntaris a http://www.referendumindependencia.cat/ip Entre totes i tots ho farem possible. Moltes gràcies Visca Catalunya lliure !

L’11 d’abril de 2010 a Girona, més de 300 Comissions Organitzadores Locals de la Consulta sobre la Independència, vam acordar impulsar una Iniciativa Popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui el Referèndum nacional i oficial sobre la independència el 2011, quan acabi el procés de Consulta. La Iniciativa Popular es va presentar el passat 25 de maig.

El dimarts 8 de juny de 2010 la Mesa del Parlament va admetre a tràmit la Iniciativa Popular i, per tant, ara només ens cal aconseguir les 220.000 signatures necessàries perquè el Ple del Parlament voti la convocatòria del Referèndum sobre la Independència. Però aconseguir aquesta fita no és fàcil i necessitem milers de fedataris/voluntaris que ens ajudin a aconseguir les 220.000 signatures requerides.

La via que estem utilitzant és la que permet la nova Llei de Consultes Populars per via de Referèndum [1], que en el seu article 21 diu : “Els ciutadans de Catalunya poden promoure la convocatòria d’una consulta popular en l’àmbit de Catalunya si està avalada almenys pel 3% de la població”.

Ajuda’ns a recollir les 220.00 signatures que necessitem perquè el Parlament de Catalunya convoqui el Referèndum Nacional d’Iniciativa Popular sobre la Independència.

Omple el formulari i ajuda’ns a recollir les signatures necessàries !
http://www.referendumindependencia.cat
 [2].

La mesa del Parlament aprova la IP per fer un referèndum oficial sobre la independència 08/06/2010

L’admissió a tràmit de la Iniciativa Popular (IP) ha comptat amb els vots a favor de CiU, Esquerra i Iniciativa, mentre que el PSC i el PP ho han rebutjat. D’aquesta manera, la convocatòria d’un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya supera el seu primer pas parlamentari, i ara caldrà activar el mecanisme de recollida de signatures per aconseguir les necessàries perquè es pugui debatre al Ple del Parlament. Cal destacar, però, que la proposta del referèndum sobiranista va arribar al Parlament amb més de 7.000 firmes de suport, de manera que no sembla un objectiu impossible arribar a les 220.000 firmes necessàries.

La iniciativa, que té el suport de la Coordinadora Nacional de Consultes, va ser presentada conjuntament per Uriel Bertran i Alfons López Tena, després de comprovar jurídicament que era possible convocar un referèndum sobiranista a partir de la Llei de Consultes.

El dictamen de la Mesa del Parlament s’ha retardat una setmana per tal d’analitzar un informe jurídic que volia analitzar si s’adequava amb la Llei de Consultes. El resultat dictamina que, per la justificació jurídica i l’argumentació basada en la Llei de Consultes, la Iniciativa Popular presentada és impecable. De fet, el propi López Tena va assegurar que “la Mesa del Parlament estaria prevaricant si no ho acceptava a tràmit".

Font : crònica.cat

(12 de junio de 2010)


[1- Llei 4/2010, del 17 de març, de consultes populars per via de referèndum, Departament de la Presidència, Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DOGC núm 5595 - 25/03/2010 & Ley 4/2010, de 17 de marzo, de consultas populares por vía de referéndum, Comunidad Autónoma de Cataluña BOE nº 93 de 17-04-2010.

- "El Parlament aprova la Llei de Consultes Populars amb l’únic suport del tripartit" 10-03-2010.

La llei de consultes populars (11 de marzo)

La llei de consultes populars (11 de marzo) : 12-03-2010 El programa ha debatut amb els diputats Pere Aragonés d’ERC i Albert Ribera de Ciutadans, l’actualitat parlamentària centrada en l’aprovació de la nova Llei de consultes populars per via de referéndum. El Parlament ha aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC i ICV-EUA i en contra dels del PP i Ciutadans la Llei de consultes populars per via de referèndum després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que havia sol·licitat el grup del Partit Popular. Segons el dictamen, el projecte respecta substancialment l’Estatut i la Constitució. "Aquí Parlem" ha comptat al plató amb els diputats Pere Aragonés d’Esquerra Republicana de Catalunya i Albert Ribera de Ciutadans. sobre la Comissió d’Investigació de l’Incendi d’Horta de Sant Joan, de la sessió de control i de tot el que el temporal de neu ha influït en la política.

- "Bases per a la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum" Cercle d’Estudis Sobiranistes 22-01-2008.